Ratkaisuja merikylpylän haasteisiin

Urbaani ulkoilmakylpylä

Helsingin Katajanokalla sijaitseva merikylpylä Allas Sea Pool on yksi Helsingin matkailun helmistä. Sea Poolin tavaramerkki on arkkitehdin suunnitteleman puumiljöön lämmin ja kodikas tunnelma.

Kohde tarjosi rakentamiselle omanlaisensa haasteet. Runkorakennusvaiheessa huomattiin, että palosuojausvaatimukset asettavat käytettäville materiaaleille korkeatasoisia vaatimuksia. Palosuoja-aineissa on tarkat grammamäärät, ja jokainen kerros syventää sävyä. Kun tuotteista käsitellään vain osa, ongelmaksi muodostuu värisävyjen täsmääminen. US Woodilta pyydettiin ongelmaan ratkaisua.

– US Wood on yksi harvoista yrityksistä, jotka pystyvät tarjoamaan isoonkin kohteeseen ratkaisun, jossa sertifikaatit ja pintakäsittelyn asettamat vaatimukset on otettu huomioon, kertoo Puumerkin myyntipäällikkö Sami Karttunen.

US Wood lähti mukaan jo kaupantekovaiheeseen, jolloin asiakas Helsinki Allas oy vakuuttui palvelun laadusta. Julkiskohde asettaa tuotteille myös tiukat esteettiset vaatimukset, joten käsittely vaatii tarkkuutta sekä teknisiä valmiuksia, joita kaikilla palveluntarjoajilla ei ole. US Wood pystyy tarjoamaan myös tällaisia vaikeasti toteutettavia ratkaisuja ja ohjaamaan rakennusprosessia niiden osalta.

Allas Sea Pooliin tilattiin US Woodilta terassilaudat, taustalaudoitus ja sen päälle sijoitettavat lankut sekä uima-altaan ympärille tulevaa kaidelankkua. Lopputulos on ainutlaatuinen ja toimiva kohde, jossa puurakentaminen luo puitteet kokonaisvaltaiselle virkistäytymiselle.